Degerar sau Petrecerar?

Posted on

Ce-ai făcut weekendul trecut pe codul portocaliu? Ai stat în casă la căldurică şi comfort? Sau ai fost printre nebunaticii care au ieşit pe zăpadă, frig şi vânt la Semimaraton Gerar 2014?

Nu mă înţelege greşit. Am toată aprecierea pentru căldurica şi comfortul din scorbura mea – profit de ele cu neruşinare de câte ori am ocazia 😀 – însă duminica trecută nu m-am lăsat intimidat de vreme şi am pornit dis-de-dimineaţă către campusul Politehnicii la Gerar!

Aaaaah, nu să alerg! Încă n-am ajuns acolo… mai e ceva până la Crosul Pădurii powered by Dolce Sport (şi antrenamentele dinainte). Dar am fost să mai gust un pic atmosfera de la un eveniment sportiv şi să iau nişte tips & tricks de la alergători mai experimentaţi (şi să studiez competiţia, hehe)!

M-am ales cu mult mai multe decât aş fi crezut şi toate bune!

1. Lecţii de viitor! Am văzut că la cursele desfăşurate în condiţii speciale (cum ar fi viscol şi zăpadă!) este cu atât mai important să fii atent la participanţii din jurul tău: să nu te îmbulzeşti la start, să nu tai calea când depăşeşti etc. E de la sine înţeles că trebuie să te echipezi corespunzător vremii, însă echipamentul pentru ieşit afară pe frig nu este acelaşi cu cel de alergat pe frig! Şi cea mai importantă lecţie învăţată: nu porni de la start în viteză mai mare decât cea cu care eşti obişnuit (chiar dacă cei din jurul tău sunt mai rapizi)… mai ales dacă în primul kilometru ai şi o pantă de urcat! Aleargă în ritmul tău. Ideea este să termini cursa ca un învingător, nu să începi aşa!

2. Soare!  Toata lumea avea zăpadă peste tot (sub picioare, pe haine, pe cap, în par, în barbă, în blană ş.a.), dar vremea a fost totuşi de partea alergătorilor: destulă zăpadă încât să fie extrem şi palpitant (şi cu atât mai satisfăcător la final!), dar şi destul soare încât să se simtă toata lumea bine!

3. Distracţieeee! Organizatorii au fost tare băgaţi în priza şi totul a mers strună (şi dacă n-a mers, eu nu m-am prins!). Voluntarii au fost tot la înălţime. Alergătorii au fost nişte curajoşi de la primul până la ultimul! Cum putea să iasă altfel decât super-distractiv? Ce să mai zic că m-am întâlnit şi cu prietenii de la ViitorPlus, care au animat cum nu s-a mai văzut porţiunea de urcare de pe traseu şi au invitat alergătorii la Crosul Pădurii powered by Dolce Sport?! Te las să urmăreşti filmul cu ce au făcut, eu am doar un cuvânt pentru ei: EPIC!

Veverix.

Tags: , , , , , , , , ,


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − eleven =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.