I eat nuts. I am nuts.

Posted on

Ai auzit vreodată zicala “You are what you eat”? Sunt sigur că da. Atunci sunt sigur şi că-ţi poti imagina cum se făcea mişto pe seama mea când eram mic. Cam asta era concluzia:

I eat nuts

E adevărat că înfulecam nuci la greu. Şi nu eram chiar cel mai suplu veveriţel. Dar nu-mi doream să fiu luat de nebun…

Asta s-a schimbat acum.

Aaah… nu partea cu nucile. Tot înfulec la greu. Însă asta nu-i o nota de jurnal despre alimentaţie… o să ajungem şi la aia cu nişte sfaturi de la alergători mai experimentaţi, nu de la mine.

Asta-i o nota de jurnal despre o nebunie pe care mi-am tot zis că o s-o fac, dar tot nu şi nu… până acum!

Mă apuc de alergat! Am zis. Şi ca să mă ţin de cuvânt şi să nu-mi mai găsesc scuze – mi-e lene să ies din scorbură, sunt prea ocupat să-mi fac provizii de nuci ş.a. – m-am înscris la Crosul Pădurii powered by Dolce Sport. Îi ştiu pe organizatori de anul trecut când le-am fost mascotă; sunt nişte oameni super! Au zis că mă vor şi anul ăsta, mai ales daca şi alerg. Şi asta nu-i tot, la Crosul Pădurii se aleargă pentru cauza mea, casa mea: PĂDUREA! Nici că se putea mai bine!

Ce m-a convins de tot, însă? Ei bine, răspunsul meu este: alergătorii de la Crosul Padurii powered by Dolce Sport – ediţia 2013. Ştiai că la evenimente sportive de alergare vin oameni de toate vârstele, toate greutăţile, toate sexele, toate profesiile, toate abilităţile (sportive sau altele)? Am rămas ca picat din copac când am văzut. Nu mi-a venit să cred. Unii erau la prima alergare, unii povesteau de maratoane şi ultra-maratoane! Mi-au părut nişte nebuni.

Însă treaba stă cam aşa: nebunii aştia alergători sunt nişte oameni foarte tari (ca nişte nuci)! Adică nu doar că fac mişcare şi se menţin sănătoşi, dar se şi distrează, fac ceva ce le place şi fac parte dintr-o comunitate super primitoare, câteodată crazy şi mereu gata de acţiune. Vreau să fiu şi eu unul dintre nebuni!

Eu zic să vii şi tu şi să fim toţi nebuni împreună… într-un mod organizat. Nu de alta, dar se pare că prietenii de la ViitorPlus ne pregătesc şi nişte antrenamente înainte de 30 martie şi ne oferă tot sprijinul să ne apucăm şi noi de alergat, nu doar să zicem că facem asta.

Să înceapă nebunia, zic eu!

Veverix.


2 thoughts on “I eat nuts. I am nuts.

  1. ai dreptate cu “frumosii nebuni care alearga”.am participat SI eu la un cros al veteranilor la inceputul lunii dec, organizat de miscarea CFR si am fost total impresionata de participanti(era o doamna de 92 ani care participase in al 2 lea razboi mondial), de imnul pe care l-au cantat la inceputul cursei, de felul cum priveau miscarea si viata in general .
    Mi-am propus pe anul acesta sa ajung si eu la o cursa de 10.000 m, dar o voi lua treptat, cu 3000 la CROSUL PADURII…

  2. Pingback: All news is good news! | Crosul Pădurii 2014 – powered by Dolce Sport

Leave a Reply

Your email address will not be published.

thirteen − eleven =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.