Toamna asta alergăm pentru pădure!

Posted on

Toamna se numără puieții! Puieții pe care îi vei planta chiar tu, prin înscrierea la Crosul Pădurii Copiilor!

Cel mai amplu eveniment dedicat unei cauze de mediu se desfășoară în luna octombrie. Pe 30 septembrie și 1 octombrie Crosul adună iubitorii de natură în Ploiești iar în weekend-ul 7-8 octombrie cucerim inimile Bucureștenilor. Ne propunem să dedicăm, în fiecare oraș, o zi întrecerilor sportive și o zi curselor de familie, dar și jocurilor sau atelierelor educaționale de la Regăsirea Copilăriei.

Pentru cei care caută un sfârșit de săptămână odihnitor, o probă nouă vă oferă ocazia de a vă întrece în relaxare. Proba de stat în iarbă ne ajută să ne reconectăm cu natura, dar și cu cei dragi. Pentru începători durează o jumătate de oră și presupune renunțarea la gadget-uri pentru o jumătate de oră, iar pentru iubitorii profesioniști de relaxare pregătim o ora de meditație ghidată. Este un mod nonconformist de recreere și o probă unică în România .”, ne spune Teodora Pălărie, președintele Asociației Pădurea Copiilor.

Pentru alergători aflați la început pregătim o cursa de 5 km, iar cei mai experimentați pot opta pentru 10 și 15 km în pas alergător prin zone înverzite ale orașelor. Pe copii îi invităm la întreceri vesele de 500 sau 1000 de metri și la activitățile de la Regăsirea Copilăriei. Iar pentru familii non-conformiste organizăm întrecerea de 1 km pe echipe, unde pot alerga împreună de la cel mai tânăr la cel mai vârstnic membru al familiei. Crosul se desfășoarea înaintea Maratonului Internațional București, unde Asociația Pădurea Copiilor este cauză și este o oportunitate bună de antrenament pentru alergătorii de distanțe lungi.

Indiferent de ceea ce alegi, două lucruri sunt sigure: vei avea parte de un weekend de sport și voie-bună în inima orașului și vei contribui la plantarea și îngrijrea de noi păduri, lucru de care țara noastră are mare nevoie acum.

Pădurea Copiilor aduce vlăstari pe terenuri degradate, pentru a da viață unor noi păduri care să contribuie la reechilibrarea mediului înconjurător. Poți găsi informații despre pădurile la care am contribuit și stadiul în care se află pe site-ul Pădurea Copiilor.

Dacă vrei să fii parte din schimbare, înscrie-te la Crosul Pădurii Copiilor!

Împreună Creștem Vlăstarii Vlăsiei!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.