Crosul Padurii 2012

 

650 oameni au alergat la a IV-a editie a Crosului Padurii!

 

Duminica, 4 noiembrie 2012, in Parcul Tineretului, a avut loc cea de-a IV-a editie a Crosului Padurii, evenimentul sportiv de strangere de fonduri pentru programul nostru de impadurire „Adopta un copac!”.

In cadrul evenimentului, 650 de alergatori au reusit sa stranga fonduri pentru plantarea si ingrijirea a peste 2.800 de puieti pentru Padurea Copiilor, o campanie a programului ”Adopta un copac!” prin care dorim plantarea cate unui puiet pentru fiecare nou-nascut din Romania.

Cele trei curse propuse alergatorilor amatori sau profesionisti au fost: cursa lunga de 10 km, cursa populara de 3 km si cursa copiilor de 1km. In total, Crosul Padurii a adunat 280 de alergatori la cursa lunga si 220 la cursa populara, veniti din 6 tari (Cehia, India, Lituania, Peru, Romania si Venezuela). Rezultatele curselor pot fi consultate pe site-ul Crosul Padurii.

La cursa copiilor, 150 tineri iubitori de sport au alergat pentru “Padurea copiilor”. Inedita pentru aceasta cursa a fost taxa de inscriere, ce a constat din hartie data spre a fi reciclata. Astfel, in cadrul evenimentului am adunat 350 kilograme de deseuri de hartie pentru reciclare si 10 kilograme de PET.

„Crosul Padurii incheie seria de evenimente sportive din acest an prin care am strans fonduri pentru plantarea si ingrijirea a peste 15.000 de puieti in “Padurii copiilor”. Ca de obicei, am fost placut surprinsi de determinarea alergatorilor si dorinta acestora de implicare intr-o cauza nobila. Speram sa ii vedem cu acelasi spirit – sustinator al unei vieti sanatoase, sportiv si caritabil – si la plantari,” a afirmat Teodora Palarie, coordonatorul proiectului „Adopta un copac!”.

Crosul Padurii este un eveniment sportiv caritabil cu traditie ce a servit in anii trecuti drept antrenament pentru Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon. Anul acesta, cauza Crosului a fost Padurea Copiilor, campanie a programului ”Adopta un copac!”. In primavara, am plantat primii 5.000 puieti ai campaniei, in localitatea Poroschia, judetul Teleorman. In decursul lunii noiembrie a acestui an, ne propunem sa plantam alti 10.000 de puieti in Padurea Copiilor, din fondurile obtinute de la sponsori si din evenimentele sportive unde acest proiect a fost cauza de mediu precum Crosul Padurii, UniCredit Leasing Transmaraton sau Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon.

Evenimentul Crosul Padurii 2012 a fost organizat cu ajutorul partenerilor strategiciAsociatia Bucharest Running Club si Ro Club Maraton. In buna desfasurare a Crosului Padurii 2012 s-au implicat peste 50 de voluntari din partea ViitorPlus siVoluntar in Sport.

Companiile care au facut posibil Crosul Padurii 2012 sunt: METRO Cash & Carry Romania, Nutrilite, BodyExprim, Rentrop & Straton, Coty Cosmetics Romania, prin  brandul adidas body care , Apa Nova Bucuresti, Eventix, MediaDocs Junior, Qual Media si BibChip.

Partenerii media care au sustinut evenimentul sunt: alerg.ro, copilul.ro, insport.ro,Liber in miscare.ro, Romania Pozitiva, sustinem.info, 4run.ro, in Parc si Qbebe.

Colectorul oficial de deseuri de la Cros a fost Green Environment.

650-oameni-au-alergat-la-a-IV-a-editie-a-Crosului-Padurii