3 băuturi delicioase pentru alergători și nu numai

Posted on

Urmează un weekend canicular și dacă nu ești aproape de răcoarea muntelui, probabil vei alege să petreci mai mult timp în casă. Ca să alungi plictiseala încearcă măcar una dintre aceste rețete de smoothie, care te vor hidrata și îți vor menține nivelul de energie ridicat:

1. Smoothie aromat

Încercați o băutură din pepene galben și ghimbir, o combinație aromată și revigorantă. Pepenele galben este bogat în vitamine și antioxidanți și nici ghimbirului nu-i lipsesc substanțele benefice, dar el se remarcă mai ales prin gustul său special, ușor înțepător și mirosul îmbietor.

Un pepene galben curățat de coajă și semințe și o bucată mică de ghimbir se pun împreună în blender și se pornește aparatul pentru 3-4 minute. Vor ieși două porții de smoothie delicios, pe care il puteți îndulci cu miere dacă fructul nu e suficient de dulce. Pentru a fi mai consistent, se pot adăuga și 2-3 caise coapte.

2. Smoothie energizant

Aveți nevoie de o ceașcă de zmeură sau mure, o ceașcă de afine și un pahar de lapte vegetal. Zmeura sau murele sunt mai acrișoare, dar afinele sunt dulci și au textură fină care echilibrează combinația. Puneți-le pe toate într-un blender pentru a obține o băutură savuroasă. Pentru o variantă nutritivă adăugați și o lingură de semințe de chia sau fulgi de ovăz în blender, iar pentru a-l face mai răcoritor, puneți 2-3 cuburi de gheață. Yummy!

3. Smoothie răcoritor

O băutura pentru după-amieze când simți că te topești: smoothie din pepene verde și piersici.

Curăță pepenele de coajă și semințe, aproximativ 300 de grame și mai curăță 2-3 piersici. Amestecă-le în blender și bucură-te de gust și de senzația de hidratare. Și la această combinație poți adăuga gheață sau o bucățică de ghimbir.

Renunță la băuturile din supermarket în favoarea celor preparate din fructe de sezon, mai ales că ai o varietate la dispoziție: piersici, caise, pepeni, fructe de pădure. E și asta o formă de a te pregăti pentru Crosul Pădurii Copiilor din toamnă, dar și pentru a face față cu optimism oricăror alte provocări ale vieții!

Tags: , , , , , , ,


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.