Aleargă și împădurește românește!

Posted on

 

Pădurea copiilor, programul de împăduriri pe terenuri degradate derulat sub egida ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă, te invită în zilele de 16-17 aprilie, la ce-a de-a opta ediţie a Crosului Pădurii. În 2016, Crosul Pădurii este pus în mișcare de Kaufland România şi are loc in Parcul Tineretului.

Crosul Pădurii sprijinit de Kaufland este cea mai mare competiţie de alergare de masă care susţine o cauză de mediu. Fondurile strânse în urma Crosului Pădurii  vor fi folosite în cadrul programului Pădurea copiilor, pentru împădurirea terenurilor degradate din sudul ţării.

Organizată sub deviza „Aleargă și împădurește românește!” cea de-a VIII-a ediţie a crosului îşi propune să vină cu o nouă provocare, să adune cu mic, cu mare, lumea de pe plaiurile mioritice pentru a sărbători pădurea prin alergare în port tradiţional românesc! De aceea, echipamentul de alergare recomandat sunt: ia, brâul, cuşma şi …opincile.

Tuturor românilor care se ştiu frate cu codrul, Pădurea copiilor le face invitaţia de a-şi pune picioarele în slujba naturii şi de a se bucura de o cursă care face trecerea între zone betonate şi zone înverzite. „Ne-am angajat ca acestă cursă să te poarte sub coroanele arborilor, să te facă să duci dorul codrului” spune Teodora Pălărie, directorul proiectului, „şi să te facem să trăieşti experienţa de a fi înfrăţit cu pădurea”.

Crosul Pădurii se va întinde anul acesta pe durata a două zile. 16 aprilie este ziua dedicată în totalitate copiilor ce vor avea ocazia să alerge la două curse: 500 si 1000m şi să ia parte la ateliere educaţionale inedite. Duminică 17 aprilie adulţii vor lua startul în cursa “tradițională” 5km, în mini-marathon de 10km şi cea de 15km.

“Sprijinim proiecte precum Crosul Pădurii pentru că dorim să punem accent pe mişcare şi suntem convinşi că activitatea fizică este esenţială pentru o viaţă plină de vitalitate şi optimism.
Pentru a încuraja un stil de viaţă sănătos, Kaufland România susţine participarea angajaţilor la competiţii sportive cu atât mai mult, când sunt pentru o cauza nobilă. Pentru noi este foarte important să îndeplinim rolul de partener responsabil în societate. Dorim să promovăm principiile benefice unui regim alimentar sănătos şi unui mod de viaţă echilibrat.” – Anna-Katharina Scheidereiter, responsabil proiecte CSR.

Lansat în 2007 sub sub îndemnul Adoptă un copac!, proiectul Pădurea copiilor a fost susținut în 24 de evenimente de alergare de către peste 5.500 de alergători ce au luat startul pe distanţe diferite, de la cros de 3 km până la distanţe de ultramaraton (până la 250 km). Datorită donatorilor ce au susţinut alergătorii în evenimente sportive a fost posibilă împădurirea pe o suprafaţă echivalentă cu 12 terenuri de fotbal.

Pădurea copiilor face astfel invitaţia doritorilor de implicare pentru natură să ţină pasul cu alergătorii neconvenţionali Andrei Roşu şi Vlad Tănase, ce vor alerga în intervalul 11-19 martie un ultramaraton de 560 de km la Cercul Polar şi lui Andrei Gligor, ce ia startul pentru a doua oară consecutiv la Marathon des Sables (8-18 aprilie), în deşertul Sahara, ca parte a campaniei “Aleg să împăduresc!”.

Pădurea copiilor este cel mai vechi program de împăduriri (plantări şi îngrijirea suprafeţelor plantate) din România, derulat de un ONG. Principalele rezultate sunt: 380.000 mp de terenuri degradate readuse la viaţă prin împăduriri, 8 hectare de pădure aflate deja la stadiul de masiv, peste 8.600 de voluntari implicaţi în acţiuni, peste 13.000 de persoane din 4 comunităţi din Călăraşi şi Teleorman care se bucură de beneficiile pădurii.

Despre Kaufland România
Kaufland România este alături de Crosul Pădurii de la ediția din 2011. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectele noastre de CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale. Pe lângă educație, sprijinim proiectele dedicate protecției mediului înconjurător și pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul activităților sportive și adoptarea unei nutriții echilibrate.

Pentru mai multe informații despre Crosul Pădurii, accesați www.crosulpadurii.ro sau pagina www.facebook.com. De asemenea, o puteţi contacta pe Teodora Pălărie, Vicepreședinte ViitorPlus, la 0735.854.169 sau pe e-mail la teodora.palarie@viitorplus.ro.

 

Banner_730x90-static_3


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.