Bună dimineaţa (ediţia de primăvara)!

Posted on

Nu te aşteptai la asta, nu? 2 note de jurnal în 2 zile! Nu am multe de zis azi, dar ce am de zis nu se putea spune ieri… că deh… de-abia acum a venit primăvara!

A venit primavara!

Îţi doresc să ai o primăvară însorită, îmbelşugată şi plină de succese (sportive şi de altele)! Şi mai mult decât atât, îţi doresc să ai o primăvară care să includă participarea ta (şi a familiei tale şi a prietenilor tăi şi a cunoscuţilor tăi şi a tuturor) la Crosul Pădurii powered by Dolce Sport! 😀

De ce? Pentru că te vei distra, vei alerga în aer liber, vei lua parte la evenimentul care va răspunde la întrebarea „când se aleargă mai bine, dimineaţa sau seara?”, vei avea ocazia să cunoşti tot felul de vedete şi, nu în ultimul rând, vei ajuta o cauza ca nicio alta: Pădurea Copiilor!

Este o cauza foarte dragă mie, dintr-un motiv evident. Prin Pădurea Copiilor se fac împăduriri, iar împăduriri înseamnă case pentru mine şi familia mea şi pe viitor. Şi nu doar familia mea beneficiază, fiindcă în Pădurea Copiilor se plantează un puiet pentru fiecare nou-născut din România.

Unde mai pui că echipa ViitorPlus, care desfăşoară proiectul, este compusă din nişte oameni sârguincioşi, buni la suflet şi deschişi la minte. Ei fac treabă serioasă şi împăduresc terenuri degradate (care astfel capătă iar o utilitate) pe baza unor proiecte tehnice lucrate de experţi silvici. Nu doar plantează puieţi, ci îi îngrijesc ani întregi până când aceştia ajung la stadiul în care pot creşte fără intervenţie umană (~5-6 ani). ViitorPlus plantează în mai multe locaţii, toate aflate în sudul ţării, în judeţe foarte slab împădurite şi deci mult mai vulnerabile.

De-asta îmi sunt atât de dragi şi ViitorPlus şi cauza Pădurea Copiilor. De-asta m-am trezit şi ieri de dimineaţa ca să ajung la Poroschia (una din locaţiile în care creşte o viitoare pădure cu ajutorul ViitorPlus) la un atelier de mărţişoare din materiale reutilizate ţinut la şcoala gimnazială. Pentru că grija, iubirea şi respectul faţă de mediu trebuie încurajate cât mai mult în generaţiile tinere. A meritat din plin trezirea cu noaptea-n cap, nu crezi? Dacă nu te-am convins, uite şi nişte poze de la atelier!

Ne vedem mâine la antrenament!

Veverix.

Tags: , , , , , , ,


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.