5 motive pentru a alerga la Crosul Pădurii Copiilor

Posted on

Dacă ai avut o vară plină de aventuri, continuă cu o toamnă pe măsură și pregătește noi provocari încă de pe acum!
Crosul Pădurii Copiilor îți dă ocazia să participi la o sărbătoare a naturii și a sportului, fie că ești din București sau Ploiești. Poți alerga distanțe între 5 și 15 km, te poți bucura de o cursă de 1 km cu familia sau poți alege ceva mai odihnitor, cum ar fi proba de stat în iarbă.
Dacă nu te-am convins deja, iată 5 motive pentru care să te alături celui mai amplu eveniment sportiv cu o cauză de mediu din România:
1. Intri în formă după sezonul estival
Vara e sezonul indulgențelor culinare, al vacanțelor și al nopților târzii. Chiar dacă toate acestea par relaxante pe moment, corpul tău se va simți slăbit la final. Așa că dă-i un restart la toamnă! Alergarea te va ajuta să elimini din toxine, să capeți tonus muscular și vitalitate. În plus, după efortul prelungit, vei experimenta „extazul alergătorului”, adică vei fi invadat de gânduri pozitive.
2.Atragi atenție și fonduri pentru o cauză bună
Fondurile de la Cros merg către plantarea de puieți și îngrijirea de păduri noi din regiunea Sud-Muntenia. Cu o asemenea cauză, motivația vine de la sine! Ai ocazia să te bucuri de natură și să dai ceva înapoi, lucru care îți va da o senzație de satisfacție. Iar dacă ești îndrăzneț, poți să devii fundraiser și să-i convingi pe cei apropiați să susțina efortul tău prin donații.
3. Îți faci prieteni noi
Cei care au mai participat la curse știu deja cât de prietenoasă și unită este comunitatea alergătorilor. Când parcurgi kilometrii întregi alături de alți oameni ajungi să legi prietenii de durată. Poți găsi un partener de antrenament și poți afla mai ușor de alte evenimente similare. Și proba de stat în iarbă îți oferă ocazia de a socializa cu alți iubitori de activități în aer liber.
4. Ieși din zona de confort
Cu fiecare alergare la care alegi să participi, cu fiecare campanie de fundraising pe care o creezi, alegi să acționezi și înveți să te autodepășești. Ca să te antrenezi și să duci la bun sfârșit o cursă ai nevoie de perseverență, iar cu fiecare reușită vei deveni mai încrezător și puternic.
5. Vei deveni o inspirație pentru alții
Poate iți vine să râzi la acest gând, dar când cei apropiați vor vedea că ai reușit să treci de linia de finish, îi vei încuraja și pe ei să alerge, să ofere timp unei cauze bune sau să accepte o provocare pe care o amână de mult. Poți schimba ceva prin exemplul pe care îl oferi, de aceea nu te teme să devii fundraiser! Nu contează doar câți bani reușești să strângi, ci câți oameni inspiri prin ceea ce faci.
Pentru iubitorii de curse, mai există încă un motiv: Crosul Pădurii Copiilor are loc pe 30 septembrie și 1 octombrie în Ploiești, iar în weekend-ul 7-8 octombrie în capitală și este o ocazie numai bună de antrenament pentru Maratonul București de pe 14-15 octombrie.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.